De leukste vaarten van Groningen.

Ontdek alle mooie plekken in westerwolde met onze speciale vaarten of thema vaarten

HENK VOS

“Vanaf het water beleef je de omgeving op een heel andere manier dan op het vaste land.

Vanwege ons uitgangspunt respect voor het leven van mens, dier en natuur varen we met een 'fluisterboot', deze vaart voor zover mogelijk CO2 neutraal, geeft geen vervuiling, geen stank en geen motorgeluid.

Door het ontbreken van dit motorgeluid past deze in de natuur en zorgt voor zo min mogelijke verstoring.

Het dicht bij de natuur zijn is voor mij heel belangrijk. Ik wil graag dat de opvarenden zich bewust zijn van de schoonheid en verscheidenheid van onze natuur, én dat onze passagiers zich bewust worden van de geschiedenis en onze invloed op de omgeving waarin wij leven en mogen verblijven.

Ik ben naast (reserve)kapitein vooral gids, bezit ruime kennis van de geschiedenis van Westerwolde, het Oldambt en de natuur er om heen. Met mijn uitleg en verhaal breng ik dit graag over aan de geïnteresseerden.

HANS ASSELBERGS

Het varen met de fluisterboot is voor mij een heel andere manier van werken dan ik mijn hele leven heb gedaan.

Feit is dat je, terwijl je eigenlijk toch elke dag min of meer hetzelfde doet, door steeds andere mensen aan boord te hebben het iedere keer weer een compleet andere ervaring is zodat het 'werk' nooit verveelt.

Als je niet uitkijkt, geniet ik zelf nog het meest.

En dat is wat ik ook graag voor anderen wil bereiken; de mensen laten genieten van het op een andere manier ergens naar kijken waardoor zij vaak verbaasd zijn over hun eigen omgeving of verrast worden door alle ontdekkingen in een nieuwe omgeving.”

Wellicht lijk ik de stille kapitein achter het roer, maar met kwinkslagen tussendoor en kennis van flora en fauna probeer ik, daar waar nodig, Henk aan te vullen in zijn verhaal en uitleg. Ik hoop door mijn uitstraling passagiers onder alle omstandigheden vertrouwen te geven in wat er tijdens een vaart gebeurt.